Skip to Content

آغاز بسيج کاهش مصرف قند در خراسان رضوي

بسیج ملی کاهش مصرف قند، نمک و چربی همزمان با سراسر کشور در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد آغاز شد.



به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، کارشناس مسئول بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد امروز گفت: این طرح از امروز 29 آذر تا 14 دی ماه به منظور ترویج فرهنگ کاهش مصرف قند، نمک و چربی و پیشگیری از بروز بسیاری از بیماری های غیر واگیر اجرا می شود.

دکتر زهرا اباصلتی با اشاره به اینکه تغذیه نامناسب و مصرف زیاد قند، نمک و چربی از مهمترین عوامل خطر بیماریهای غیرواگیر به شمار می رود افزود: حدود 50 درصد زنان و 39 درصد مردان 15 تا 64 ساله در کشور دچار اضافه وزن و چاقی هستند.

او با تاکید بر اینکه ذائقه کودکان را باید از سالهای ابتدایی زندگی به مواد غذایی کم نمک عادت داد خاطر نشان کرد: استفاده از غذاهای شور و پرنمک زمینه ساز بسیاری از بیماری ها از جمله پرفشاری خون، سکته های قلبی و عروقی، سرطان معده و پوکی استخوان می شود.

دکتر اباصلتی مصرف قند و شکر روزانه افراد را 66 گرم عنوان کرد و گفت: این در حالی است که بر اساس سبد مطلوب غذایی مصرف روزانه قند و شکر حداکثر 40 گرم توصیه شده است.

او افزود: افزایش مصرف روغن و چربی بویژه چربی‌ های اشباع از طریق مصرف بی‌رویه فست‌ فودها و غذاهای چرب و سرخ شده نیز موجب افزایش شیوع بیماریهای غیرواگیر شده است.

اباصلتی سرانه مصرف روزانه روغن و چربی را در کشور 46 گرم اعلام کرد و گفت: سرانه مصرف روزانه روغن و چربی در کشور 35 گرم بیشتر از سبد غذایی مطلوب است.