حمایت از کالای ایرانی | چهارشنبه، ۲۵ مهر ۱۳۹۷

رسوم ترکهای شمال خراسان در ماه رمضان - تولیدات ویژه وب

 

 

ویژه های وب

رسوم ترکهای شمال خراسان در ماه رمضان

Loading the player...

دانلود

 

از گذشته های دور تا به امروز اقوام مختلف ترک، کرد،فارس و ترکمن در بخشهای شمالی خراسان در کنار هم زندگی می کنند و هرکدام از این اقوام غذاهای مختلفی را برای ماه مبارک رمضان تهیه می کنند و آداب و رسوم جالبی در ماه رمضان دارند. دو غذای اصلی که مردمان ترک زبان و بویژه عشایر این منطقه در گذشته حتما در سفره های خود قرار می دادند آش زرشک یا زرک و آش بلکه بود که آش زرشک را با استفاده از نوعی زرشک کوهی که در دل طبیعت وجود دارد تهیه می کردند و برای پختن آش بلکه از نوعی رشته محلی به شکل برگه های مستطیل شکل و باریک استفاده می شد و به همیمن خاطر به این آش محلی بلکه یا برگه می گفتند. یکی از رسم و رسومات این منطقه پخت نان خانگی موسوم به فتیر و قتلمه بود. در گذشته اینطور رسم بود که چند روز مانده به ماه رمضان همسایه های یک محل دور هم جمع می شدند و یک روز کامل را به پخت نان و فتیر محلی اختصاص می دادند.عقیده داشتند که قبل از شروع ماه رمضان باید نان یک ماه را تدارک ببینند و با ورود این نان برکت را به خانه هایشان بیاورند.آئینهای رمضان هنوز هم در برخی از مناطق شمال خراسان به همان زیبایی گذشته رواج دارد.

 
آدرس کوتاه :
رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.