Skip to Content

سالانه هفت هزار نمونه مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی در خراسان رضوی آزمایش می شوند

سالانه هفت هزار نمونه مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی در خراسان رضوی آزمایش می شوند

مدیر آزمایشگاه کنترل مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: سالانه شش تا هفت هزار نمونه مواد غذایی و بهداشتی در استان خراسان رضوی آزمایش می شوند.

 

دکتر محمدرضا محمدیان روز چهارشنبه در حاشیه بازدید از آزمایشگاه کنترل مواد غذایی، بهداشتی و آرایشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: بین 20 تا 30 درصد از نمونه های غذایی و بهداشتی آزمایش شده، به دلیل عدم تطابق با استانداردهای لازم، قابلیت مصرف ندارند.

وی اظهار کرد: پنج درصد از نمونه های مورد آزمایش نیز به خاطر مشکلاتی مانند نداشتن 'لیبل' قابلیت عرضه را ندارند.

وی گفت: افزون بر پنج هزار مورد از نمونه های مورد آزمایش از مراکز بهداشتی و یا کارخانجات به آزمایشگاه کنترل مواد غذایی، بهداشتی و آرایشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ارجاع داده می شوند.

محمدیان افزود: مابقی نمونه های آزمایش شده مربوط به صدور گواهی بهداشت برای کالاهای صادراتی و وارداتی و یا نمونه های خریداری شده است.

وی اظهار کرد: این آزمایشگاه در سال 1351 تاسیس شده و هم اکنون به عنوان آزمایشگاه سطح یک رتبه بندی می شود.

وی گفت: مدیریت آزمایشگاه کنترل مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با دارا بودن 12 آزمایشگاه تخصصی، علاوه بر خراسان رضوی، استان های خراسان شمالی، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، سمنان و گلستان را نیز زیر پوشش دارد.

وی ادامه داد: آزمایشگاههای میکروبیولوژی مواد غذایی، فراورده های آرایشی و بهداشتی، آرد و غلات، افزودنیها و رنگ، شیر و فراورده های گوشتی، روغن ها و چربی ها، سم شناسی، فراورده های قندی، آشامیدنی ها و عرقیات، کمپوت و کنسرو و بسته بندی از جمله آزمایشگاههای تخصصی دانشگاه علوم پزشکی مشهد است.

به گفته وی، 18 آزمایشگاه همکار نیز مجوز فعالیت دارند که برخی از نمونه های مواد غذایی و بهداشتی در این آزمایشگاهها مورد بررسی قرار می گیرند.