Skip to Content
بازگشت به صفحه کامل

میزان تولید زعفران در تربت حیدریه کاهش یافت

میزان تولید زعفران در تربت حیدریه کاهش یافت

مدیر جهاد کشاورزی تربت حیدریه گفت: با پایان برداشت زعفران در این شهرستان 20 تن حجم محصول تولیدی نسبت به پارسال حدود 40 درصد کاهش نشان می دهد.

 

'سعادت علی نیا' روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: پارسال 35 تن زعفران خشک در شهرستان تربت حیدریه تولید شد که این رقم امسال نسبت به مدت مشابه پارسال 15 تن کاهش دارد.

وی گفت: تداوم پدیده خشکسالی، گرمای شدید تابستان امسال، بارش تگرگ و سرما در تربت حیدریه به 45 درصد مزارع زعفران در این خطه خسارت زده است.

مدیرجهاد کشاورزی تربت حیدریه اظهار داشت: در بررسی کارشناسان میزان خسارت به مزارع زعفران 600 میلیارد ریال برآورده شده است.

وی ادامه داد: بارندگیها و تگرگ نیز در اوج فصل برداشت زعفران در شهرستان تربت حیدریه روی داد که باعث از بین رفتن گل این محصول شد.

او سطح زیر کشت زعفران را در شهرستان تربت حیدریه هفت هزار و 500هکتار اعلام کرد.

مدیر جهاد کشاورزی زعفران را یکی از مهمترین منابع اشتغال و درآمدی تربت حیدریه عنوان و بیان کرد: برای حدود 400 هزار نفرروز طی مراحل کاشت و برداشت زعفران اشتغال ایجاد شده است.

علی نیا افزود: تربت حیدریه در کشت زعفران قدمت دیرینه دارد و به دلیل مرغوبیت نوع زعفران و سازگاری مناسب گیاه، هر سال مقداری از پیاز این محصول به دیگر استانها صادر می شود.

وی گفت: بیشترین زعفران جهان در شهرستانهای تربت حیدریه، زاوه، کاشمر، رشتخوار و مه ولات واقع در جنوب استان خراسان رضوی تولید می شود.

سطح زیرکشت زعفران در جنوب خراسان رضوی 21 هزار هکتار با توان تولید 75 تن زعفران خشک در سال است.

شهرستان 250 هزار نفری تربت حیدریه در 149 کیلومتری جنوب مشهد واقع شده و حدود 69 هزار نفر از جمعیت این شهرستان ساکن روستاها هستند.